След пет отлагания на премиерни дати, сблъсъкът между две от най-големите филмови

...
След пет отлагания на премиерни дати, сблъсъкът между две от най-големите филмови
Коментари Харесай

„Годзила срещу Конг“, или HBO срещу Нетфликс

След пет отлагания на премиерни дати, сблъсъкът сред две от най-големите кино чудовища изглежда ще се случи в много неподобаващ за размера им мащаб - на дребния екран. Става дума за „ Годзила против Конг “, продължението на „ Годзила: Кралят на чудовищата “ и „ Конг: Островът на черепа “, четвъртият филм от поредицата на студиото Legendary в киновселената на чудовищата MonsterVerse. 

Както оповестява „ Холивуд Рипортър “, „ Годзила против Конг “, с участието на Александър Скарсгард, Мили Боби Браун и Кайл Чандлър, е привлякъл вниманието на „ Нетфликс “. Според вътрешна информация стрийминг чудовището било готово да заплати над 200 млн. $ за правата да демонстрира борбата сред киночудовищата. Сделката обаче е била блокирана от конкурентната компания WarnerMedia, която има 25% от кино лентата и води договаряния за домакински показ с HBO Max. Борбата за кино лентата сред фирмите „ Нетфликс “ и „ Уорнър “ (в лицето на HBO Max) може умерено да бъде съпоставена с борбата сред именитите кинострашилища. 

От студиото Legendary Pictures не са потвърдили публично новината за сблъсъка на ползи към кино лентата. Но в случай че информацията на „ Холивуд Рипортър “ е вярна, това ще се окаже най-голямата поредност, с която ще се сдобие стрийминг платформата. Сделката би укрепила позициите на Legendary, чийто дял  във финансирането на филма е 75%, при бюджет към $200 млн. Отбелязва се също, че в случай че придобие кино лентата, „ Нетфликс “ няма да се откаже напълно от прожекции в кината - и по-конкретно в Китай.  

Legendary Pictures се занимава с филмите от киновселената, в която живеят Годзила и Кинг Конг, от 2014 година Около 1/3 от приходите на „ Кралят на чудовищата “ пристигнаха именно от Китай. „ Островът на черепа “ завоюва от разпространяването си там $168 млн. А в Китай кината - за разлика от Европа и Съединени американски щати, където коронавирусът бушува с цялостна мощ - работят.

Кинопремиерата на четвъртата част от поредицата към този момент е планирана за 21 май 2021 година Но както знаем, това зависи от доста други условия. Надеждата е, че до тогава рестриктивните мерки върху киносалоните ще бъдат свалени. Но посещаемосттта им надали ще се възвърне до предепидемичните равнища в близко бъдеще поради страховете на феновете. А и студиата ще се сблъскат с жестока конкуренция, тъй като един след различен ще стартират да излизат десетките отсрочените блокбъстъри.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР